06 - 51 78 59 49

Sfeer bepalen met uw houtenvloer

Uw houtenvloer weer als blikvanger in uw huis? Door de tijd kan parket zijn glans verliezen en krassen en slijtageplekken vertonen. Parketschuren is een essentieel onderdeel van het onderhoud van houten vloeren. Het proces omvat het verwijderen van de oude afwerking en het gladmaken van het oppervlak van het hout. Na het schuren wordt de vloer opnieuw afgewerkt om zijn natuurlijke schoonheid te herstellen.

Parketschuren kan niet alleen de esthetiek van de vloer verbeteren, maar ook de levensduur van de vloer te verlengen. Het is een investering die uw houten vloer er jarenlang geweldig uit kan laten zien.

Olie, lak of hardwax behandeling: kies de afwerking die aansluit bij uw wensen

Op den duur zijn schades en gebruikssporen aan uw parket onvermijdelijk. Het liefst wilt u een vloer die er weer als nieuw uitziet. Daarnaast biedt parket renovatie de mogelijkheid om een andere uitstraling aan uw houten vloer te geven.  Ontdek de verschillende mogelijkheden en voordelen van de afwerking van uw parketvloer.

Olie

Lak

Olie & Lak

Hardwax

Dekkende kleur

Olie 2K behandeling

Wilt u de textuur en het karakter van uw houten vloer op een natuurlijke manier benadrukken, dan is een olie-afwerking wellicht een passende keuze voor u. Olie wordt geabsorbeerd in het hout en beschermt van binnenuit. Daarnaast biedt olie de mogelijkheid om uw vloer te kleuren en te verfraaien. Het resultaat is een matte en/of kleur afwerking die de warmte en schoonheid van het hout accentueert.

Lak 2k behandeling

Wilt u uw houten vloer die volle, chique glanzende uitstraling geven? Dan is lakken een goede optie. Bij lakken heeft u de keuze uit hoogglanzende, zijdeglanzende of matte lak. De lakken die wij gebruiken zijn allen op waterbasis. Lak is een sterke en duurzame afwerking die een extra beschermende laag op het oppervlak van het hout vormt. Lak vormt een barrière tegen krassen, vlekken en vocht. Binnen lak zijn er verschillende afwerkingsmogelijkheden van matt, zijdeglans tot hoogglans. Lakafwerkingen zijn gemakkelijk te reinigen en vereisen weinig onderhoud. Ze zijn bij uitstek geschikt voor drukbezochte ruimtes en huisdieren waar duurzaamheid belangrijk is

Olie 2k en lak 2k behandeling

Wilt u het beste van beide werelden? Kies dan voor een combinatie van olie en lak. Deze afwerking begint met een laag olie die diep in het hout doordringt en het verrijkt. Hiermee kunt u de vloer verfraaien en kleuren. Vervolgens wordt een toplaag van lak aangebracht om extra bescherming te bieden en de vloer een nieuw en duurzame afwerking te geven. Deze hybride aanpak combineert de natuurlijke uitstraling van olie met de duurzaamheid van lak.

Hardwax behandeling

Wilt u een natuurlijke uitstraling behouden en een extra sterke afwerking? Dan is een Hardwax-afwerkingen de juiste keuze. Hierbij worden de voordelen van olie en was gecombineerd om een beschermende laag op het hout te creëren. Net als olie dringt hardwax in het hout, terwijl het oppervlak wordt afgewerkt met een beschermende waxlaag. Dit resulteert in een natuurlijke uitstraling met extra bescherming. Hardwax is veerkrachtig tegen beschermt tegen dagelijkse slijtage.

Dekkende kleur behandeling

Wilt u een natuurlijke uitstraling behouden en een egale kleur afwerking? Dan is een collorseal behandeling de juiste keuze. De collorseal zorgt voor een beschermende laag op het hout en egale kleur van uw vloer. De collorseal is in vele RAL en NCS kleuren mogelijk. Dit resulteert in een dekkende, egale uitstraling met extra bescherming.

Advies op maat!

Elke afwerkingsoptie heeft zijn eigen voor- en nadelen, en het is belangrijk om te overwegen welke het beste past bij uw type vloer, levensstijl, esthetische voorkeuren en de specifieke eisen van de ruimte. Wij komen langs op locatie en maken een advies op maat, welke bij uw wensen past. Wij laten een kleurenwaaier achter, zodat u op uw gemak een kleur kunt bepalen. Ongeacht welke afwerking U kiest, zal de juiste behandeling uw parketvloer beschermen, verfraaien en laten schitteren voor de komende jaren.

Stofvrij schuren

Wij schuren uw vloer stofarm met professionele machines en werken krassen, slijtage en verkleuringen weg. Na afloop wordt uw vloer volledig schoon opgeleverd en kunt u volop genieten van het resultaat.